Airco

Airco bijvullen, repareren of onderhouden? Kom naar Autobedrijf van der Boon en maak een afspraak.

Airconditioning

Een airco houdt de conditie van de lucht in de gaten en regelt én koelt het interieur van de auto door middel van bediening op het dashboard. Een automatisch airco-systeem kan zelf de temperatuur in het interieur regelen. Een handmatige airco koelt alleen als je zelf iets instelt. Een airco-systeem werkt d.m.v. het samenpersen en weer laten verdampen van koelmiddel. Daarbij wordt vocht aan de interieurlucht onttrokken.

Gebruik de airco minimaal één keer per maand. Maak je geen zorgen, als er damp uit de ventilatie-openingen komt. Dit is normaal en wordt veroorzaakt door de snelle afkoeling van lucht. Verwijder ’s winters vóór de koude start eerst alle sneeuw en ijs van de luchtinlaat. Alleen dan kan je airco goed functioneren. In verband met mogelijke aantasting van het milieu door lekkage van koelmiddel mogen eventuele reparaties alleen worden uitgevoerd door een bevoegd autobedrijf.

Aircopomp

Wat is het?
De aircopomp is de compressor van de airconditioning.

Wat doet het?
De aircopomp wordt via een riem door de motor aangedreven. Hij zorgt ervoor, dat het dampvormige koelmiddel in de airco wordt samengeperst tot vloeistof. Verderop in de installatie volgt expansie, waardoor het koelmiddel sterk afkoelt. De koude in het koelmiddel wordt in een warmtewisselaar (eigenlijk: koudewisselaar …) ‘gewisseld’ voor koude in de luchtstroom, die door de warmtewisselaar heen wordt gevoerd.

Eventuele defecten
De pakkingen en aansluitingen van de aircopomp kunnen gaan lekken. De lagers kunnen verslijten. De spanning op de aandrijfriem kan verslappen. In al deze gevallen functioneert de airco minder goed of helemaal niet meer.

Meer informatie

  • Vraag middels onderstaand formulier meer informatie aan. Wij streven er naar om zo spoedig mogelijk contact met u op te nemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkplaatsafspraak Voorraad Private Lease Contact
HomeOnderhoud & ServiceAirco