Fusee

Een fusee is een complex én belangrijk onderdeel van de voorwielop¬han-ging. Een fusee is verticaal in de auto aangebracht en zit met de uiteinden vast aan de beide draagarmen van één van de voorwielen. Een fusee staat met een stuurkogel in verbinding met het stuurhuis. Aan de fusee is meestal de voorrem en altijd het voorwiel bevestigd.

Draai je aan het stuur, dan draait de fusee – en daarmee het voorwiel – mee. Het draaipunt aan de onderkant van de fusee is de zogenaamde fuseekogel. Bij een defect gaat het meestal om deze fuseekogel, omdat ze afhankelijk van het gebruik aan slijtage onderhevig zijn.

Rubber¬hoezen beschermen de fuseekogel tegen vuil en water en hou¬den het vet binnenboord. Scheuren deze hoezen, dan gaat de fuseekogel snel stuk. Je hoort dan door de overmati¬ge speling een ‘klokkend’ geluid, vooral als je door een kuil rijdt of een bocht neemt. Je garage kan in dat geval de fuseekogel en de bijbeho-rende rubberhoes tussentijds controleren en eventueel vervangen. Is er een repara¬tie nodig, dan moet ook de wielen worden uitgelijnd.

Autobedrijf van der Boon, Nieuw Vennep, Leimuiden en Alphen aan den Rijn. Bij ons bent u aan het juiste adres voor het vervangen van uw fussekogels.

Meer informatie

Direct contact

  • Vraag middels onderstaand formulier meer informatie aan. Wij streven er naar om zo spoedig mogelijk contact met u op te nemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkplaatsafspraak Voorraad Private Lease Contact
HomeOnderhoud & ServiceFusee